Կաղամբով դոլմա - Խոհանոց - Каталог статей - Հայկական կայք հայերի համար



Կայքի բաժինները
...
Խոհանոց [3]
Այստեղ զետեղված են տարբեր տեսակի բաղադրատոմսեր
Ինտերնետ [2]
Մեր հարցումը
Կայքը ինչպիսին է
Ընդհանուր: 1781
Կայքի գործընկերներ
Главная » Статьи » Խոհանոց

Կաղամբով դոլմա
Ոչխարի փափուկ միսը կտրել ոչ մեծ կտորներով, անցկացնել մսաղացով: Մանրացրած մսին ավելացնել թերեփ բրինձ, մանր կտրատած գլուխ սոխ, համեմ, դաղձ, ուրց, խնկածաղիկ, աղ, պղպեղ. խճողակը լավ խառնել: Թարմ խաղողի տերևները 2-3 րոպե դնել եռման ջրի մեջ (չեռացնել), որից հետո հեռացնել կոթերը: Վերցնել 1-2 տերև, վրան դնել խճողակ և ծրարի նման փաթաթել: Կաթսայի տակ դնել փափուկ մասից անջատված մանրացրած ոսկորները և խաղողի տերևներ: Վերևում շարքով դնել պատրաստի դոլմաները, մի քիչ արգանակ կամ ջուր լցնել և ծածկել շուռ տված ափսեով: Կաթսան փակել և դոլման եփել թույլ կրակի վրա: Դոլման մատուցել շոգեխաշման ընթացքում առաջացած հյութը վրան լցրած: Ծեծած սխտորով մածունը կամ շաքարով դարչինը մատուցել առանձին:

100 գ. ոչխարի մսի համար վերցնել 80 գ. խաղողի տերև, 5 գ. բրինձ, 20 գ. գլուխ սոխ, 50 գ. մածուն, 2 գ. սխտոր կամ 1 գ. դարչին, 10 գ. շաքար: Աղ, պղպեղ, ուրց, դաղձ, համեմ, ռեհան, խնկածաղիկ` ըստ ճաշակի:


Категория: Խոհանոց | Добавил: Տիգրան (03.10.2012)
Просмотров: 299 | Теги: հայկական ուտեստ, Դոլմա, Տոլմա, հայկական խոհանոց
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Մուտքի ձև
Մականուն:
Գաղտնաբառ:
Չատ
Մեղեդիներ
Տարադրամի փոխարժեք
Հարցում
Որ բաժնում նյութեր ավելացնել
Ընդհանուր: 556
Հարցում
Ծխում ե՞ք
Ընդհանուր: 551
Փնտրում
Ստատիստիկա

Կայքում ընդամենը 1
Հյուրեր 1
Օգտագործողներ 0
Статистика и рейтинг сайтов 74TOP  
Яндекс.Метрика Траст. Анализ сайта programmi.do.am Free Page Rank Tool Счетчик PR-CY.Rank Яндекс цитирования