Կաղամբով դոլմա - Խոհանոց - Каталог статей - Հայկական կայք հայերի համար



Կայքի բաժինները
...
Խոհանոց [3]
Այստեղ զետեղված են տարբեր տեսակի բաղադրատոմսեր
Ինտերնետ [2]
Մեր հարցումը
Կայքը ինչպիսին է
Ընդհանուր: 1781
Կայքի գործընկերներ
Главная » Статьи » Խոհանոց

Կաղամբով դոլմա
Պատրաստել խճողակ ՙԽաղողի տերևով դոլմայ՚-ի նման: Գլուխ կաղամբի կոթը կտրել, հետո կաղամբը դնել եռացող աղաջրի մեջ և եփել 10-12 րոպե: Թերեփ կաղամբը լցնել քամիչի մեջ, երբ ջուրը քամվի, գլուխ կաղամբը շերտերով բացել: Շերտերը դնել սեղանին, կոպիտ մասերը հեռացնել դանակով: Հետո դրանց վրա դնել մսով խճողակը և փաթաթել ծրարի նման: Կաթսայի մեջ դնել փափուկ մասից անջատված ոսկորները և մի շերտ կաղամբի տերևներից, վրան շարքով դնել դոլման, իսկ դրանց արանքում` կտորներով կտրած ծիրանաչիր, սերկևիլ կամ խնձոր և կլորաշերտով կտրած գլուխ սոխ շարել: Ավելացնել տապակած տոմատ, վրան լցնել եռման արգանակ կամ ջուր և ծածկել շուռ տված ափսեով: Կաթսան փակել և եփել: Դոլման մատուցել եփելու ընթացքում առաջացած հյութով, իսկ կողքերին շարել ծիրանաչիրն ու սերկևիլը:


100 գ. ոչխարի մսի համար վերցնել 150 գ. կաղամբ, 5 գ. բրինձ, 20 գ. գլուխ սոխ, 15 գ. տոմատ, 10 գ. հալած յուղ, 25 գ. սերկևիլ, 15 գ. ծիրանաչիր: Աղ, պղպեղ, ռեհան, խնկածաղիկ` ուրց ըստ ճաշակի:
Категория: Խոհանոց | Добавил: Տիգրան (03.10.2012)
Просмотров: 419 | Теги: հայկական ուտեստ, Դոլմա, Տոլմա, հայկական խոհանոց
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Մուտքի ձև
Մականուն:
Գաղտնաբառ:
Չատ
Մեղեդիներ
Տարադրամի փոխարժեք
Հարցում
Որ բաժնում նյութեր ավելացնել
Ընդհանուր: 556
Հարցում
Ծխում ե՞ք
Ընդհանուր: 551
Փնտրում
Ստատիստիկա

Կայքում ընդամենը 1
Հյուրեր 1
Օգտագործողներ 0
Статистика и рейтинг сайтов 74TOP  
Яндекс.Метрика Траст. Анализ сайта programmi.do.am Free Page Rank Tool Счетчик PR-CY.Rank Яндекс цитирования