Աշտարակի Դոլմա - Խոհանոց - Каталог статей - Հայկական կայք հայերի համար



Կայքի բաժինները
...
Խոհանոց [3]
Այստեղ զետեղված են տարբեր տեսակի բաղադրատոմսեր
Ինտերնետ [2]
Մեր հարցումը
Կայքը ինչպիսին է
Ընդհանուր: 1783
Կայքի գործընկերներ
Главная » Статьи » Խոհանոց

Աշտարակի Դոլմա
Ընտրել միջին մեծության խնձորներ և սերկևիլ, լվանալ, կտրել վերևի մասից (կլոր շերտով) և հեռացնել միջուկը: Պատրաստի սերկևիլը նախապես թեթևակի խաշել արգանակով: Նախքան լցոնելը խնձորների մեջ մի քիչ շաքարավազ լցնել: Խնձորներն ու սերկևիլը լցոնել խճողակով (պատրաստված ինչպես ՙԽաղողի տերևներվ դոլմա՚-ում), փակել վերևից կտրած շերտով, որից հետո զգուշորեն դասավորել կաթսայի մեջ, սկզբում սերկևիլը, հետո խնձորները: Շարքերի արանքներում մեկընդմեջ դնել ծիրանաչիր և սե սալոր, մի քիչ արգանակ լցնել` ոսկորներով պատրաստված, վրան շուռ տված ափսե դնել: Կաթսան ամուր փակել և եփել թույլ կրակի վրա: Դոլման մատուցել վրան հյութ և մաղադանոս լցրած:

100 գ. ոչխարի մսի համար վերցնել 100 գ. սերկևիլ, 100 գ. խնձոր, 4 գ. բրինձ, 10 գ. գլուխ սոխ, 6 գ. ծիրանաչիր, 6 գ. սև սալոր, 10 գ. շաքարավազ: Աղ, սև պղպեղ, ուրց, թարխուն, սամիթ, մաղադանոս, խնկածաղիկ` ըստ ճաշակի:
Категория: Խոհանոց | Добавил: Տիգրան (03.10.2012)
Просмотров: 245 | Теги: հայկական ուտեստ, Տոլմա, Դոլմա, հայկական խոհանոց
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Մուտքի ձև
Մականուն:
Գաղտնաբառ:
Չատ
Մեղեդիներ
Տարադրամի փոխարժեք
Հարցում
Որ բաժնում նյութեր ավելացնել
Ընդհանուր: 556
Հարցում
Ծխում ե՞ք
Ընդհանուր: 552
Փնտրում
Ստատիստիկա

Կայքում ընդամենը 3
Հյուրեր 3
Օգտագործողներ 0
Статистика и рейтинг сайтов 74TOP  
Яндекс.Метрика Траст. Анализ сайта programmi.do.am Free Page Rank Tool Счетчик PR-CY.Rank Яндекс цитирования